Video player inladen...

Egyptische president kondigt "fors antwoord" op aanslag aan

De Egyptische president Abdel Fatah al-Sisi heeft in een televisietoespraak de aanslag in de provincie Sinaï veroordeeld. Hij belooft een "fors antwoord". Ook het Witte Huis heeft de aanslag in Egypte al veroordeeld.

"Wij zullen deze daad beantwoorden met brutaal geweld tegen deze terroristen", aldus al-Sisi in een televisietoespraak. "De strijdkrachten en de politie zullen de komende periode met alle kracht de dood van onze martelaars vergelden."

In de Verenigde Staten heeft het Witte Huis een persbericht uitgestuurd waarin de terreurdaad veroordeeld wordt. Amerika roept de internationale gemeenschap op om meer inspanningen te doen om terreurorganisaties te verslaan.

De Amerikaanse president Donald Trump reageert via Twitter op de aanslag.

Meest gelezen