Lijkt u op een historisch portret? Dan kan u gratis feesten tijdens Museumnacht

Museumnacht Gent en het MSK Gent zijn op zoek naar lookalikes van historische portretten. Wie het beste op een figuur van weleer lijkt, wint een duoticket voor de afterparty van Museumnacht Gent.

"Portrait d'un cleptomane" van Théodore Géricault (ca. 1820), een zelfportret van Pierre Van Hanselaere (1817) of "Maria Magdalena" van Alfred Stevens (1887): de collectie historische portretten van het Museum voor Schone Kunsten (MSK) in Gent bevat heel wat topwerk. Hoewel het vaak oud is, kan het u anno 2017 een fijn feestje opleveren.

Museumnacht Gent en het MSK Gent organiseren een wedstrijd waarbij ze op zoek gaan naar de beste lookalikes van de figuren op de portretten. De winnaar krijgt een duoticket voor de afterparty van Museumnacht Gent op 7 december in café Charlatan.

Op Facebook hebben Museumnacht Gent en het MSK Gent bij wijze van illustratie enkele foto's van portretten geplaatst, maar elk portret uit de collectie komt in aanmerking. Het volstaat een foto die bij een portret hoort in te sturen om aan de wedstrijd deel te nemen.

Meest gelezen