Belga

Mogelijke kinderlokker Maximiliaanpark moet zich verantwoorden voor rechtbank

De man die afgelopen zomer verschillende minderjarige asielzoekers naar zijn woning zou hebben gelokt en ze daar zou hebben aangerand, is door de Brusselse raadkamer doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Hij zal zich moeten verantwoorden voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreigingen op minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar oud. De man zou minstens drie slachtoffers gemaakt hebben.

Begin september kreeg de Brusselse politie melding over een man die minderjarige asielzoekers zou aanranden. Er werd een onderzoek geopend, dat uiteindelijk leidde tot de arrestatie van een 64-jarige man. De verdachte is geen onbekende voor het gerecht. Hij werd in 2000 al veroordeeld voor zedenfeiten en nadien opende het gerecht nog een onderzoek voor andere gelijkaardige feiten. De man zat een tijdje in voorhechtenis, maar werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Kort nadien ging hij aan de slag als vrijwilliger in het Maximiliaanpark. Uit getuigenissen blijkt dat de zestiger minderjarige asielzoekers naar zijn woning bracht, waar ze zich konden douchen. Daarbij zouden de kinderen zijn aangerand.

Drie - minderjarige - slachtoffers geïdentificeerd

Het Brusselse gerecht is er uiteindelijk in geslaagd drie slachtoffers te identificeren. Dat was niet makkelijk, want het ging om kinderen in een uiterst kwetsbare positie die illegaal in het land waren. In samenwerking met de hulpverleners en vrijwilligers in het park konden de slachtoffers worden geïdentificeerd en verhoord. 

De zestiger zit nog steeds in voorhechtenis. Een datum voor het proces is er nog niet. 

Meest gelezen