AFP or licensors

Moskou beschuldigt Washington ervan Pyongyang in de richting van een ramp te duwen

Moskou heeft de Verenigde Staten er van beschuldigd Noord-Korea in de richting van "een ramp" te duwen, door het land op de lijst te zetten van landen die terrorisme steunen.

Door de situatie op de spits te drijven, riskeren we te eindigen met een grote ramp, niet enkel op regionaal vlak, maar ook op wereldniveau, waarschuwde de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova.     

De beslissing van Washington "draagt niet bij tot het verlagen van de spanning" op het Koreaanse schiereiland, voegde ze er nog aan toe tijdens een persbijeenkomst. "Dit lijkt meer op een nieuwe intimidatiepoging of een mediatieke zet, terwijl men zich eigenlijk zou moeten concentreren op het vinden van een oplossing voor de situatie via diplomatieke inspanningen".     

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde maandag aan dat de Verenigde Staten besloten hebben om Noord-Korea weer op de Amerikaanse lijst van terroristen te plaatsen. Nog op die lijst staan Iran, Syrië en Soedan. Noord-Korea stond in het verleden al twee decennia lang - van 1988 tot 2008 - op de zwarte lijst, omwille van de vermeende betrokkenheid van Pyongyang bij de bomaanslag op een Zuid-Koreaans vliegtuig waarbij in 1987 115 doden vielen.

Meest gelezen