© VRT Lies Willaert

Na "Tabula rasa" weer op Eén: Emmywinnaar "Sorry voor alles"

Vanaf zondag 10 december keert verborgencameraprogramma "Sorry voor alles" weer op Eén. Dat heeft presentator Adriaan Van den Hoof vanavond bekendgemaakt met een aankondigingsfilmpje, vlak voor "Tabula rasa". Er komen dit najaar vier nieuwe afleveringen van "Sorry voor alles": twee voor de kerstvakantie, en twee erna.

Begin deze week viel "Sorry voor alles" nog in de prijzen op de Emmy Awards. Bedenker Kamiel De Bruyne en zijn ploeg wonnen de trofee voor beste niet-gescripte entertainmentprogramma. Vorig najaar hield "Sorry voor alles" op zondagavond tot 1,4 miljoen Vlamingen live aan hun televisie gekluisterd. Na die reeks van zeven afleveringen gingen er vrijwel meteen stemmen op voor een vervolg. Dat zo'n kijkcijferkanon zou terugkeren, leek een zekerheid, maar het productieteam trok er zelf de stekker uit, en Eén hield de lippen stijf op elkaar.

"Sinds februari werkt Kamiel met een ander team in alle geheim aan een nieuwe reeks. We hebben dan al afgesproken dat "Sorry voor alles" in de eindejaarsperiode zou terugkeren", zegt Eén-netmanager Olivier Goris daar nu over.  "Kamiel krijgt versterking van televisiemaker Wannes Deleu, (die een maand als dakloze leefde voor het programma "Op straat", nvdr) als eindredacteur. Je merkt dat er hierdoor een nieuw soort magie in de ploeg komt, waardoor het programma nog een stap vooruit zet. Adriaan blijft op post als presentator."

De nieuwe reeks van "Sorry voor alles" begint op zondag 10 december, de week nadat het doek valt over fictiereeks "Tabula rasa". Er komen deze eindejaarsperiode geen zeven maar vier afleveringen op antenne, en dat is een bewuste keuze. "We keren nu éven terug met dit programma, om het format fris en verrassend te houden. We willen Vlamingen het gevoel geven dat het "Sorry voor alles"-team hen in theorie altijd in het geniep op de hielen kan zitten", klinkt het.

De terugkeer van "Sorry voor alles" wordt netjes gespreid rond de kerstvakantie: twee afleveringen voor, en twee afleveringen na de vakantieperiode. "Kerstavond en oudejaarsavond vallen dit jaar op een zondag, en dan voorzien we een aangepaste feestprogrammatie", besluit Goris.

"Sorry voor alles", vanaf zondag 10 december om 20.35 uur op Eén

Meest gelezen