AFP or licensors

"Black Friday" doet ook bij ons verkooprecords sneuvelen

"Black Friday", de in de Verenigde Staten populaire shoppingdag daags na Thanksgiving, lijkt ook bij ons aan te slaan. Betalingsverwerker Worldline had om 17.30 uur 5,6 miljoen elektronische betaaltransacties verwerkt, 10 procent meer dan vorige vrijdag en 19 procent meer dan op "Black Friday" vorig jaar. Uit een rondvraag van handelsfederatie Comeos blijkt dat alle verkooprecords "verpulverd zijn". 

“Black Friday” is voor vele Amerikanen een vrije dag na Thanksgiving en wordt daar beschouwd als de officieuze start van het seizoen van de kerstaankopen.

Ook in ons land springen meer en meer meer handelaars op de kar met allerlei kortingen. En dat lijkt aan te slaan, volgens de gegevens van marktleider Worldline. Vooral de e-commerce speelt een belangrijke rol: om 17.30 uur had Worldline al meer e-commercetransacties verwerkt dan vorige vrijdag tot middernacht.

Uit een rondvraag blijkt dat alle verkooprecords "verpulverd zijn", zegt handelsfederatie Comeos. "De voorlopige resultaten overtreffen al onze verwachtingen. Het toont aan dat het concept veel ruimer is dan de traditionele solden die vooral een verhaal van kledingwinkels zijn. Nu is het een unieke actie maar dan wel in alle mogelijke sectoren", aldus Comeos-CEO Dominique Michel.

Meest gelezen