Video player inladen...

Incident in Londen afgesloten na grootschalige politieactie in metrostation

De Londense politie heeft het incident in het metrostation Oxford Circus afgesloten. In de vooravond brak er paniek uit in het metrostation. De politie meldde dat er een incident aan de gang was dat werd aangepakt alsof het een terroristisch incident was. Er werd gewag gemaakt van geweerschoten, maar daar zijn geen bewijzen voor gevonden en intussen is het ontruimde metrostation opnieuw open.

De Londense politie is omstreeks 18 uur massaal uitgerukt naar het metrostation Oxford Circus na de melding van een incident. Verschillende bronnen hadden gemeld dat er schoten zijn gehoord, maar de politie heeft daar geen enkel bewijs voor gevonden.

De politie van Londen stelde snel vast dat er geen slachtoffers of verdachten van een mogelijk incident waren op de site, maar het incident werd wel behandeld alsof het een terroristisch incident was.

Heel wat mensen hadden beschutting gezocht in de winkels in Oxford Street. Het luxegrootwarenhuis Selfridges werd ook ontruimd. De politie vroeg ook om de omgeving van Oxford Circus te vermijden.

De Londense metromaatschappij heeft om 18.50 uur aangekondigd dat het metrostation opnieuw geopend is.

AFP or licensors

Meest gelezen