Videospeler inladen...

Prins Harry en vriendin Meghan Markle kondigen huwelijk aan

De Britse prins Harry (33) gaat trouwen met zijn vriendin, de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36). Het Britse hof heeft de verloving bekendgemaakt. Het huwelijk vindt plaats in het voorjaar van 2018. De twee zijn intussen ruim een jaar officieel een koppel.

Op 8 november 2016 kwam Meghan Markle in de schijnwerpers te staan, toen bevestigde Kensington Palace de aanhoudende geruchten. De relatie was heel pril.  De Britse prins was boos omdat de pers al weken over zijn nieuwe vriendin schreef en omdat de paparazzi haar achterna zaten, een lot dat ook zijn moeder prinses Diana haar hele leven moest ondergaan.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meghan Markle of Rachel Zane in "Suits"

Markle is vooral bekend als actrice uit "Suits", een tv-serie over advocaten waarin ze de stijlvolle Rachel Zane speelt. De twee zouden elkaar leren kennen hebben op de Invictus Games in Orlando in mei 2016. De Paralympische Spelen voor gewonde oorlogsveteranen waren een groots opgezet initiatief van de prins. Markle zet zich wel vaker in voor goede doelen.  Dit jaar in september lieten ze zich ook voor het eerst samen filmen tijdens de Invictus Games (foto boven) in Toronto, de thuisbasis van Markle.  

Markle was al eens getrouwd. In 2011 gaf ze haar jawoord aan filmproducent Trevor Engelson. Hun huwelijk strandde na 20 maanden.  Prins Harry moest - als een van de troonopvolgers - voor zijn huwelijk met Meghan Markle de toestemming aan de Queen vragen. De kans dat de Queen zou weigeren was echter klein. Ook Camilla Parker-Bowles, de tweede echtgenote van prins Charles, was gescheiden.  

Verloofde trekt in bij Harry in Londen

Markle neemt haar intrek in Nottingham Cottage in Kensington Palace in Londen. Daar woont Harry al geruime tijd. Vorige week berichtten Amerikaanse media al over verhuiswagens die voor de deur stonden van Markle in Toronto. De actrice zou ook haar laatste seizoen gedraaid hebben bij de serie "Suits". In het zevende seizoen zou ze trouwen met het personage Mike Ross.

De broer van Harry, prins William, en zijn vrouw Kate Middleton hebben alvast opgetogen gereageerd op de huwelijksaankondiging. In een bericht verspreid via het hof laten ook Markles ouders, Doria Ragland en Thomas Markle, weten blij te zijn. "Onze dochter is altijd lief en zorgzaam geweest. Haar samen zien met Harry, die over dezelfde kwaliteiten beschikt, maakt ons intens gelukkig. We wensen hen een leven vol geluk."  

Meest gelezen