© Theater Tol

Spektakel in Oudenaarde of hippe wetenschappers? Hier kunt u dit weekend terecht voor een culturele trip

Op verschillende plaatsen in ons land vinden dit weekend uiteenlopende culturele activiteiten plaats. Chef Cultuur van VRT NWS Joris Vergeyle lijst ze voor u op.

Kunst kopen in Brussel

De internationale kunstbeurs art3f (zeg: "Aaar trois ef") wordt voor de 2e keer georganiseerd in Brussel. Er worden tot 20.000 mensen verwacht, op zoek naar "betaalbare" kunst. Als u kunstwerken tot 10.000 euro betaalbaar vindt, natuurlijk. De 3f staan trouwens voor de 3 landsgrenzen van de Elzas, de regio waar de beurs voor het eerst werd georganiseerd.

Ode aan het papier in Antwerpen

In DE Studio toont het festival Grafixx werk van de nieuwe lichting grafische kunstenaars en illustratoren. "Een weekend vol ambacht, experiment en verwondering", zo omschrijven ze het zelf.

Dag van de ambachten...

Zondag kunt u in het hele land terecht bij meer dan 700 ambachtslui. Pottenbakkers, klokkenmakers en anderen zetten hun atelier open. Dat dat niet oubollig hoeft te zijn, bewijst 3D-beeldhouwer Gwin Steenhoudt uit Bavikhove (nog altijd deelgemeente van Harelbeke).

... én Dag van de wetenschap

Nog op zondag kunt u onder andere drones gaan besturen in Leuven, of robots laten dansen in Geel. Ook tijdens de dag van de wetenschap tonen universiteiten en bedrijven dat wetenschap niet oubollig hoeft te zijn. In Brussel maken ze er zelfs een wetenschapsfestival van. 

Feest in Oudenaarde!

Soms geraakt een heraanleg gewoon op tijd afgewerkt, en dat verdient een feest. De Markt van Oudenaarde is gerenoveerd en dat wordt gevierd met een parade en een gratis openluchtspektakel van Theater Tol. Wie ze deze zomer in Antwerpen bezig zag, weet waarheen!

Klara Top 100

Terwijl u van de ene cultuurplek naar de andere raast, kunt u onderweg tot rust komen dankzij Klara. Nog tot zondagavond hoort u de mooiste klassieke werken tijdens de Klara Top 100. Meteen ook de gouden tip voor wie dit weekend liever thuisblijft.

Meest gelezen