Video player inladen...

Man die vluchtmisdrijf pleegde, krijgt zwaardere straf in beroep: 10 jaar rijverbod

De bestuurder die bijna twee jaar geleden in de West-Vlaamse gemeente Gits het 15-jarige meisje Saar Gevaert doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, heeft in beroep een voorwaardelijke celstraf van 3 jaar en 1 maand gekregen. Daarnaast kreeg de man ook een rijverbod van 10 jaar en twee maanden. 

In eerste aanleg kreeg de man nog een celstraf van 2,5 jaar met uitstel en een rijverbod van bijna 4 jaar.  In beroep sprak de rechtbank dus een veel zwaardere straf uit. Hoewel de ouders van het slachtoffer graag een effectieve celstraf hadden gezien, is de rechter daar niet op ingegaan. 

De man van 33 reed Saar Gevaert aan toen ze op 17 december 2015 rond 18 uur met de fiets op weg was naar huis. Toen ze de Brugsesteenweg wilde oversteken, werd ze gegrepen door de auto. De aanrijder reed door, maar gaf zich rond middernacht aan bij de politie. In de loop van de avond bezweek het meisje in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De autobestuurder had gedronken en zijn auto was niet verzekerd, niet gekeurd en niet ingeschreven. Hij werd voor gelijkaardige feiten veroordeeld in 2006. Toen veroorzaakte hij een ongeval met materiële schade en pleegde vluchtmisdrijf.

Meest gelezen