AP

Uma Thurman: "Harvey, ik ben blij dat het traag gaat, jij verdient geen kogel"

De Amerikaanse actrice Uma Thurman heeft in een Instagrampost fel uitgehaald naar Hollywoodproducer Harvey Weinstein en zijn samenzweerders.  "Ik ben blij dat het traag gaat, Harvey, jij verdient geen kogel", schrijft ze.

Thurman was in verschillende films van Weinstein te zien. Een foto uit "Kill Bill" (in een regie van Quentin Tarantino) heeft ze nu op haar Instagramaccount gepost, met daarbij een "Thanksgiving"-boodschap. De actrice bedankt iedereen van wie ze houdt en "iedereen die de moed heeft om op te komen voor anderen".  Ze benadrukt dat ze iedereen wil bedanken, behalve Harvey Weinstein. "Happy Thanksgiving, iedereen! (Behalve voor jou, Harvey, en je kwaadaardige samenzweerders - Ik ben blij dat het traag gaat - jij verdient geen kogel)."  

Bij het losbreken van het schandaal rond de machtige producer werd er ook al bij Uma Thurman gepolst naar een reactie. Toen gaf ze aan dat ze te kwaad was om het erover te hebben. "Ik wacht tot ik minder kwaad ben", zei ze toen. "Wanneer ik er klaar voor ben, zal ik zeggen wat ik te zeggen heb", klonk het vol ingehouden woede.

"Ik had daar een paar redenen voor, #metoo, mocht je het nog niet aan de blik op mijn gezicht kunnen zien", voegt ze daar nu aan toe. "Ik voel dat het belangrijk is om je tijd te nemen, om eerlijk te zijn, correct,..." Details geeft ze niet. Met haar slotwoorden "Stay tuned" lijkt ze echter te suggereren dat er later mogelijk nog meer volgt. Thurman laat zich uit in een stijl die doet denken aan haar personage in "Kill Bill" (lees de post hieronder). Daarin speelt ze een vrouw die haar ongeboren kind wreekt door de mensen die haar tegengewerkt hebben te folteren en te vermoorden.   

Sinds begin oktober hebben al meer dan 90 vrouwen getuigd over grensoverschrijdend gedrag, aanrandingen en verkrachtingen door Harvey Weinstein. Vorige week raakte ook bekend dat de producent een lijst van mensen had die hij door een team van detectives en advocaten in de gaten liet houden om te vermijden dat ze met hun verhalen naar buiten zouden komen.  

Meest gelezen