Van Overtveldt gepolst als voorzitter Eurogroep

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt is gepolst om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van de Eurogroep, de vergadering van ministers van Financiën van de landen die de euro gebruiken. Over 10 dagen wordt de nieuwe voorzitter gekozen.

De huidige voorzitter van de Eurogroep is de Nederlandse voormalige minister van Financiën en sociaaldemocraat Jeroen Dijsselbloem. Hij leidt de Eurogroep al sinds 2013. Zijn tweede termijn loopt af op 13 januari 2018. Omdat Dijsselbloem en zijn partij, de PvdA, geen deel meer uitmaken van de nieuwe regering Rutte III, is het weinig waarschijnlijk dat Dijsselbloem in functie kan blijven.

Hoeveel andere politici nog gepolst zijn om zich kandidaat te stellen voor de job, is niet duidelijk. Volgende week vrijdag zal Dijsselbloem de lijst met alle kandidaten bekendmaken. Drie dagen later, op 4 december, kiezen de ministers van Financiën hun nieuwe voorzitter.

Meest gelezen