Dader brutale verkrachting jaar na feiten opgepakt en aangehouden na positieve DNA-match

Het parket Halle-Vilvoorde heeft na 14 maanden een brutale verkrachtingszaak opgelost na een positieve DNA-match. De dader is intussen opgepakt en aangehouden. 

Op 3 september 2016 wordt een 43-jarige jogster op brutale wijze verkacht. De vrouw was die ochtend thuis vertrokken om te gaan joggen langs het wandelpad Schoewever, een verlengstuk van de De Bavaylei in Vilvoorde. Even later werd ze gegrepen door een man. Ze werd op de grond gegooid en kreeg slagen in het gezicht, waarbij ze ernstige verwondingen opliep. Vervolgens sleepte de dader haar mee naar een verdoken plaats waar hij de vrouw verkrachtte. De vrouw hield blijvende letsels over aan de feiten.

DNA-match leidt tot doorbraak

Kort na de feiten stuurde het parket Halle-Vilvoorde een opsporingsbericht rond. Nu, 14 maanden later, is een verdachte opgepakt. Dat gebeurde na analyse van een DNA-spoor en een positieve match in de DNA-databank, aldus het parket.  

De verdachte is een 44-jarige man die intussen door de onderzoeksrechter werd aangehouden op verdenking van verkrachting met foltering. 

Meest gelezen