8 bekende VRT-gezichten verklappen hun favoriete Ketnetprogramma

Naar aanleiding van 20 jaar Ketnet op 1 december verklappen 8 VRT-gezichten en -stemmen hun favoriete Ketnetprogramma. 2 programma's blijken erg populair.

1. Kathleen Cools (Canvas)

"Ik wil Ketnet bedanken voor "Dag Sinterklaas". Ik heb daar heel veel naar gekeken met mijn drie kinderen. Alleen al de begingeneriek met dat typische muziekje, de sneeuwvlokken die naar beneden vielen. En dan natuurlijk op de daken de Sint op zijn paard en Zwarte Piet. De reeks was opgebouwd rond voor de hand liggende vragen, maar dat maakt ze net zo goed. Zoals bijvoorbeeld "Waarom is Zwarte Piet zo zwart?". En opmerkelijk genoeg werd daar toen al het juiste antwoord op gegeven..."

Videospeler inladen...

2. Cathérine Vandoorne (Radio 2)

"Ik beleef Ketnet nu volop met mijn dochter van vijf. En 1 van onze favoriete programma's is "Kulderzipken". Met prinses Prieeltje, het prinsesje dat wel eens vuilgebekt en stoer wil zijn. Ik kijk ook heel graag mee omdat in de humor van Hugo Matthysen een soort van gelaagdheid zit. Het is zo leuk om als ouder met je kleine spruit mee te kijken en die gelaagdheid te ervaren. Dat is puur genieten!"

Videospeler inladen...

3. Tom De Cock (MNM)

"Mijn sterkste herinnering aan de vroege Ketnetjaren is zeker en vast "Samson & Gert". Ik ben echt van de Samsongeneratie en elke zondagochtend trippelden mijn zus en ik op kousenvoetjes naar de televisie om daar met ons koffiekoekje rustig naar "Samson & Gert" te kijken. Het enige jammere is dat mijn ouders het woord "Samsonseks" nooit hebben gekend, want zij hebben een bakkerij. En ze waren vooral heel erg blij dat "Samson & Gert" er waren om hun kinderen bezig te houden terwijl zij hard aan het werken waren."

Videospeler inladen...

4. Eva De Roo (Studio Brussel)

"Ik heb geen seconde moeten nadenken. "Kulderzipken" is sowieso mijn favoriete Ketnetprogramma aller tijden. Ik ben heel mijn jeugd verliefd geweest op Michaël Pas, op Kulderzipken. Ik begon al mijn dromen met het beeld dat ik Prieeltje was op die schommel en dat Kulderzipken voor mij radslagen deed. Wij hebben alle dvd's en kijken daar met het gezin nog altijd naar en citeren te pas en te onpas uit "Kulderzipken"."

"Ik ben wel twee keer teleurgesteld geweest. Ik ben naar de tentoonstelling geweest en toen zag ik dat dat kasteel helemaal niet echt was, maar een kleine maquette. En toen ik op VRT begon te werken, stond ik plots in de lift met Michaël Pas en toen kwam die tot aan mijn navel en toen was mijn liefde misschien een beetje over... Maar ik vind het een topserie en ga ernaar blijven kijken, dat weet ik zeker!"

Videospeler inladen...

5. Charlotte Leysen (Ketnet)

"Mijn lievelingsprogramma vroeger op Ketnet was "Spring". Ik hield heel veel van zingen en dansen. En bij "Spring" was altijd de grote vraag: "Wie mag er de danssolo dansen?". Samen met mijn vriendinnen op de balletschool speelden we dat altijd na. Ik weet ook nog dat Roxanne, gespeeld door Véronique Leysen, altijd mega coole outfits aanhad, met heel veel glitter en bling. Het gekke is dat ik 10 jaar later Veronique heb leren kennen in New York en dat we een jaar later collega's werden op Ketnet en samen wrapten."

Videospeler inladen...

6. Korneel De Clercq (Radio 1)

"Mijn favoriete Ketnet-serie is "Kulderzipken". "Kulderzipken" is niet gewoon een serie, maar een hele wereld. Het prachtige kasteel, met de bossen errond. In de kelder zit de duivel met zijn moeder met een magisch haar op haar kin. In de hoogste torens zitten de gebroeders Grimm. En dan heb je die prachtige prinses Prieeltje op haar schommel. En Kulderzipken die alles doet. Zelfs rondvliegen op een deur en een blote bosmens meenemen naar dat kasteel. Het is een prachtig verhaal van de hand van de geniale Hugo Matthysen. Bekijk het nu, en onthoud het voor altijd. Geef het mee aan je kinderen en kleinkinderen. Kulderzipken is prachtig!"

Videospeler inladen...

7. Sieglinde Michiel (Klara)

"Ik mocht niet zo veel naar tv kijken, maar 1 programma dat ik nooit wilde missen op zondagochtend was "Samson & Gert". Ik was daar helemaal zot van en had alle cassettes, kende alle liedjes vanbuiten. En eens "Samson & Gert"-fan, altijd "Samson & Gert"-fan. Onlangs was ik in Dilbeek en zag ik het kapsalon van meneer Spaghetti. Het ziet er nog helemaal hetzelfde uit als 20 jaar geleden. Ik heb daar onmiddellijk een foto van gemaakt en naar mijn vrienden gestuurd en die reageerden allemaal hetzelfde. We werden allemaal door dat ene beeld teruggekatapulteerd naar die zalige zondagochtenden met "Samson & Gert".

Videospeler inladen...

8. Ruben Van Gucht (Sporza)

"Er zijn de voorbije 20 jaar heel wat fantastische programma's geweest op Ketnet. Ik denk aan "Kulderzipken" en aan "Dag Sinterklaas". Maar ik heb uiteindelijk voor "Samson & Gert" gekozen en ik heb daar een goede reden voor. Het is ongeveer 20 jaar geleden dat ik nog een aflevering gezien heb en nog altijd kan ik die nummers perfect meezingen. Dus dat die liedjes nog altijd in mijn hoofd zitten na 20 jaar, dat is bijzonder straf!"

Videospeler inladen...

Meest gelezen