Jonas Roosens

Antwerpse politie achtervolgt dronken bestuurder tot in de Schelde

De politie in Antwerpen heeft afgelopen nacht een bestuurder betrapt toen die door het rood reed, de automobilist sloeg daarop op de vlucht en de achtervolging eindigde in de Schelde. De man had gedronken.

Om half 4 afgelopen nacht betrapte een patrouille van de Antwerpse politie een bestuurder die een rood licht negeerde aan de Ledeganckkaai. Toen de inspecteurs de bestuurder staande wilden houden, ging die er snel vandoor. De achtervolging eindigde aan de dijk in Hoboken Polder waar de vluchtende automobilist de Schelde in reed.

De 38-jarige man probeerde nog via het water te ontkomen, maar gaf zichzelf enkele minuten later aan. Hij was intussen onderkoeld geraakt en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Hij verkeerde niet in levensgevaar. Uit een ademtest blijkt dat hij gedronken had. De auto is uit de Schelde getakeld.

Meest gelezen