© VRT - Geert Van Hoeymissen

Sportjournalist Ruben Van Gucht wordt aangever van Jacques Vermeire

VRT-sportjournalist Ruben Van Gucht wordt de aangever van komiek Jacques Vermeire in zijn nieuwe zaalshow "Van 7 tot 77". Die gaat volgend najaar in première en gaat daarna op tournee door Vlaanderen.

Vermeire en Van Gucht leerden elkaar kennen tijdens de opnames van de nieuwe "FC De Kampioenen"-film waarin ze allebei meespelen.  Van Gucht was als kind al fan van Vermeire en speelde typetjes als Kevin Vermeulen en Mon Peeters na op familiefeesten.

De twee voorbije zaalshows deed Vermeire in zijn eentje omdat hij het systeem met de aangever achterhaald vond. Nu zal Van Gucht de voorzetten geven waarop Vermeire dan kan inpikken. "Ik zal vooral vragen stellen. En improviseren hoort ook bij het vak", zegt hij. "Met een aangever kan ik beter acteren", zegt Vermeire nu in Het Nieuwsblad. "Ik hoef dan niet Jacques Vermeire te zijn, maar kan echt in een typetje kruipen. Ik heb dat ook nodig, een onnozelaar kunnen zijn. En, het is de bedoeling dat we van elkaar profiteren, ik van de jonge god (Van Gucht is 30, nvdr), hij van de oude rot (Vermeire is 66, nvdr)."

Belga

Meest gelezen