Foto Kurt bvba

Vermassen maakt kinderboek: "Rond één woord brouwde ik een sprookje"

Strafpleiter Jef Vermassen heeft plannen voor een kinderboek: hij wil de sprookjes die hij voor zijn vier dochters verzon, bundelen en uitgeven. Dat zegt hij vandaag in verschillende Vlaamse kranten. Zijn jongste dochter zal de illustraties bij de verhalen maken.

Zijn boek "Meester, ik heb geen tranen meer" is al weken het best verkochte boek in Vlaanderen, maar Vermassen heeft ook plannen om een boek te maken voor de allerjongsten. De verhalen die hij tijdens de lange autoritten richting vakantie verzon voor zijn vier dochters, wil hij nu bundelen. "Filmpjes kijken op de achterbank, daar was nog geen sprake van", zegt hij in Het Nieuwsblad.  "Dus moest ik entertainen. En dat verliep zo: iemand gaf me een woord en daar brouwde ik een sprookje rond."

De passie voor het vertellen van verhalen ontdekte Vermassen in de jeugdbeweging. Hij verzon als leider elke dag van het zomerkamp een eigen verhaal.

Vermassen heeft een tiental sprookjes die hij wil uitgeven. Belangrijk is dat het allemaal mooie, menselijke verhalen zijn, benadrukt hij. Zijn jongste dochter zal de illustraties voor het boek maken.  "Ze kan heel goed tekenen en volgt nu ook een extra opleiding", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "Het idee kwam ook van haar. Ik heb er wel zin in. Het is eens wat anders."  

Meest gelezen