Jonas Roosens

Wegpolitie krijgt extra manschappen en 121 nieuwe auto's en motoren

De federale wegpolitie krijgt binnenkort 121 nieuwe auto's en motoren. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) trekt daarvoor 6 miljoen euro uit. De wegpolitie krijgt ook bijkomende manschappen. "Alles begint met voldoende mensen en goed materiaal", zegt Jambon aan VRT NWS.

De beslissing om bijkomend te investeren in het wagenpark van de wegpolitie is vorig jaar al genomen, maar nu pas zijn ook de bestellingen geplaatst. Alles samen krijgt de wegpolitie 121 nieuwe voertuigen. Het gaat dan om motoren, maar ook snelle auto's. Bij de bestelling zouden een 30-tal Volvo's en ongeveer evenveel Audi's zitten. De wegpolitie krijgt ook bijkomende manschappen, omdat die al jaren onderbemand zijn.

Alles begint bij voldoende mensen en goed materiaal

Jan Jambon, minister van Binnenlandse Zaken

"Alles begint bij voldoende mensen en goed materiaal", zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) aan VRT NWS. "Met slecht uitgeruste mensen of een tekort aan mensen kan je weinig werk verzetten." Door het tekort aan agenten bij de wegpolitie, duurt de afhandeling van ongevallen en de bijhorende files vaak ook langer dan nodig. Mogelijk kunnen de bijkomende agenten de filedruk in bepaalde gevallen minderen.

"Het hangt af van wat de oorzaak van de file is natuurlijk", benadrukt Jambon. "De file met de silicone (foto onder) die er afgelopen week was op de Antwerpse ring was een geval van overmacht, daar kun je als politie weinig aan doen." Met de werkzaamheden voor de Oosterweelverbinding die binnenkort beginnen, kunnen die extra manschappen wel helpen. "De politie kan dan helpen om de alternatieve routes zo vlot mogelijk te laten doorstromen."

Meest gelezen