4 mensen gearresteerd na betoging tegen Roma en stadsbestuur in Gent

In het centrum van Gent is vanavond een groep mensen door de straten getrokken om te protesteren tegen Roma en het beleid. Na afloop zijn 4 mensen opgepakt, bevestigt de politie aan VRT NWS.

Een onaangekondigde betoging: zo omschrijft de politie de manifestatie vanavond in Gent. Even over 19 uur verzamelden zich zowat 250 mensen in het centrum die vervolgens enkele uren door de straten trokken. Daarbij scandeerden ze leuzen gericht tegen het stadsbestuur en tegen Roma.

De politie was getipt over de optocht en begeleidde die discreet. Even over 21 uur vonden de agenten het welletjes en riepen ze de manifestanten op naar huis te gaan. Op dat moment bleven nog zo'n 30 mensen over.

"We hebben al hun namen genoteerd", zegt woordvoerder Matto Langeraert van de politie van Gent aan VRT NWS. "4 mensen zijn gearresteerd, onder wie 1 persoon die een ruit heeft ingeslagen in de Rodelijvekensstraat." Intussen is de rust weergekeerd.

Het is niet duidelijk wie de initiatiefnemers van de optocht waren. Wel heeft de rechtse beweging Re-act de Facebookoproep tot de betoging op haar website gedeeld.

Meest gelezen