Videospeler inladen...

Brusselse agent loopt schedelbreuk op tijdens rellen

Een agent van de Brusselse politie heeft gisteravond een schedelbreuk opgelopen tijdens de zware rellen aan de Louizalaan. Het geweld ontstond tijdens een aanvankelijk vreedzame betoging aan het Justitiepaleis, op het Poelaertplein. In totaal werden 71 mensen opgepakt.

De agent raakte ernstig gewond nadat hij een kassei tegen het hoofd geslingerd had gekregen tijdens de zware rellen van gisterenavond aan de Louizalaan.  Onze redactie vernam vanmorgen uit goede bron dat de politieman daarbij een zware schedelbreuk opliep en nog een operatie moet ondergaan. 

71 mensen opgepakt

De politie heeft in totaal 71 mensen opgepakt, 60 mensen werden administratief aangehouden,  dat betekent dat de politie hen maximaal 12 uur mag vasthouden.  Die jongeren zijn intussen allemaal vrijgelaten. Er waren ook 11 gerechtelijke arrestaties.  Zeven van die opgepakte jongeren zijn weer vrij omdat er te weinig bewijzen waren tegen hen.  Bij de vier jongeren die nog vastzitten, zijn drie minderjarigen en één meerderjarige. De meerderjarige verdachte zal in de loop van de dag nog door de onderzoeksrechter verhoord worden. De verdachten zijn opgepakt na vernielingen in winkels en aan auto's, zowel op het grondgebied van Sint-Gillis als Elsene.

De hevige rellen ontstonden tijdens een schijnbaar vreedzame betoging aan het Justitiepaleis tegen het geweld tegen Afrikaanse migranten en zelfs slavernij in Libië. Een kleine groep mensen lijkt misbruik gemaakt te hebben van de betoging en trok richting Louizalaan, waar ze winkels en auto's vernield hebben. Een vestiging van de Damart-keten werd overhoop gehaald, enkele tientallen meters verderop namen de relschoppers het interieur van een Caroline Biss-winkel onder handen.

Politie op zoek naar beelden

De politie roept mensen die beelden hebben gemaakt van de rellen op om die over te maken. Op die manier hoopt ze nog daders te kunnen identificeren.

"Alle beeldmateriaal betreffende de incidenten van 25 november #Naamsepoort mogen overgemaakt worden (...) aan de gerechtelijke taskforce van de zone die werd opgericht voor verdere identificatie van de daders", zo staat zondagochtend in een tweet van de politie Brussel Hoofdstad Elsene. Doorsturen kan via het mailadres zpz.polbru.info@police.belgium.eu.

Meest gelezen