Video player inladen...

Dansvloer discotheek in Tenerife stort in, één Belg bij de 22 gewonden

Op het Canarische eiland Tenerife is afgelopen nacht een deel van de vloer van een discotheek neergestort tot op de ondergrondse verdieping. Daarbij zijn 22 mensen gewond geraakt, onder wie een Belg. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt dat een persoon met de Belgische nationaliteit lichtgewond raakte. Maar die nam geen contact op met het lokale consulaat.

Ongeveer vier vierkante meter van de vloer van de discotheek donderde naar beneden. De discotheek in Adeje, in het zuidwesten van het Spaanse eiland, werd meteen geëvacueerd door de brandweer. De 22 gewonden, onder wie twee zwaargewonden, werden naar het ziekenhuis gebracht.   

Behalve een Belg zijn er twee Fransen en een Roemeen onder de gewonden, die vooral breuken, verstuikingen en verzwikkingen opliepen.      De Spaanse politie bevestigde aan Buitenlandse Zaken dat een Belg lichtgewond raakte. De Belg werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij/zij een kwartier later reeds kon vertrekken. "De gewonden werden naar drie ziekenhuizen afgevoerd. Er heeft niemand contact opgenomen met het consulaat ter plaatse", zegt de woordvoerder.

Belga

Meest gelezen