Rance Howard samen met zijn vrouw Judy in 2013.

Rance Howard (vader van Ron Howard) is overleden

De Amerikaanse acteur Rance Howard is op 89-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon en regisseur Ron Howard via Twitter bekendgemaakt.

Howard speelde in zijn lange carrière in tientallen films, waarvan er 15 door zijn zoon Ron geregisseerd werden. Zo is hij te zien in "A beautiful mind", die in 2002 de Oscar voor de beste film won. Daarnaast speelde hij in onder meer "Apollo 13", "Cinderella man", "Splash", "Parenthood", en in series als "Bones" en "Happy days".

"Clint en ik mogen ons gelukkig prijzen dat we de kinderen van Rance Howard zijn. Vandaag overleed hij op 89-jarige leeftijd. Een van zijn grootste kwaliteiten was zijn vermogen om een balans te vinden tussen ambitie en persoonlijke integriteit", schrijft zijn zoon Ron Howard op Twitter.

"Hij was een boerenjongen die geboren werd tijdens de depressie van de jaren dertig, wiens passie voor acteren onze familiegeschiedenis grondig hertekend heeft."

Meest gelezen