Video player inladen...

Rusland wint het Junior Eurovisiesongfestival 2017

Polina Bogoesevitsj heeft het Junior Eurovisiesongfestival 2017 voor Rusland gewonnen met het nummer "Wings". Georgië en Australië eindigden op plaats 2 en 3. België nam niet deel.

In Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, heeft vanavond de 15e editie van het Junior Eurovisiesongfestival plaatsgevonden, het kleine broertje van het grote Eurovisiesongfestival. 16 landen namen het tegen elkaar op, waaronder Nederland, Italië en Malta.

Rusland ging uiteindelijk met de overwinning aan de haal. Het land stuurde Polina Bogoesevitsj die het nummer "Wings" zong. De 14-jarige zangeres wist 188 punten te verzamelen, amper 3 meer dan gastland Georgië. Dat vaardigde Grigol Kipshidze af met het lied "Voice of a heart". Isabella Clarke eindigde op de 3e plek voor Australië met het nummer "Speak up".

In 2006 won Rusland het Junior Eurovisiesongfestival al een eerste keer. België neemt al enkele jaren niet meer deel aan de wedstrijd en was er ook vanavond niet bij. Nederland was wel vertegenwoordigd en veroverde de 4e plek.

Het "echte" Eurovisiesongfestival strijkt volgend jaar neer in Lissabon. Het vindt plaats op 8, 10 en 12 mei 2018.

Meest gelezen