Video player inladen...

Schrijver Louis Verbeeck is overleden

In Hasselt is schrijver Louis Verbeeck overleden. Verbeeck is vooral bekend van zijn cursiefjes die hij jarenlang voorlas op de radio. 

Louis Verbeeck trad in de jaren 60 en 70 ook vaak samen op met Miel Cools en Jos Ghysen. Hij presenteerde programma's op de radio en schreef verschillende kleinkunstliedjes, onder meer voor Miel Cools en De Vaganten. Hij zou vandaag 85 jaar geworden zijn. 

Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) drukt in een tweet zijn medeleven uit met de nabestaanden. "RIP Louis Verbeeck, schrijver en voorlezer van schitterende cursiefjes en auteur van kleinkunstliedjes, dank voor de vele mooie momenten, mijn medeleven aan zijn nabestaanden." 

In de jaren 80 interviewde Jan Van Rompaey Louis Verbeeck in het programma "Argus". Ze hadden het over zijn cursiefjes. Verbeeck schreef er vier per week, soms met de kinderen op zijn schoot. Herbekijk een fragment van het gesprek hieronder.

Video player inladen...

Meest gelezen