SP.A-kopman Tom Meeuws: "Niks mis met contacten met Land Invest"

Ook SP.A-kopman Tom Meeuws, de man die burgemeester Bart De Wever vrijdag verdrietig maakte, heeft wel eens met Land Invest-topman Erik Van der Paal getafeld in 't Fornuis. "Maar ik ben geen schepen van Ruimtelijke Ordening", reageert Meeuws. "Dat is toch iets heel anders". 

Tom Meeuws lanceerde vrijdag in De Morgen een vlijmscherpe aanval op het Antwerpse stadsbestuur. "Wie in Antwerpen de stedenbouwkundige voorschriften aan zijn laars wil lappen, klopt maar beter aan bij het stadsbestuur. Afwijkende bouwhoogtes of voluptueuze bouwvolumes, dat kan in een rechtstreekse onderhandeling met de schepen worden geregeld." Burgemeester De Wever zei dat hij zeer verdrietig was over die verdachtmakingen. 

De Antwerpse SP.A diende ook een klacht in bij het stedelijk integriteitsbureau omdat het bijna voltallige schepencollege aanwezig was op een feestje van projectontwikkelaar Land Invest in sterrenrestaurant 't Fornuis. 

Nu blijkt Tom Meeuws zelf ook wel eens in datzelfde restaurant getafeld te hebben met Land Invest-topman Erik Van der Paal. "Ik had ooit één afspraak met hem in mijn toenmalige functie als consultant voor het Nederlandse bedrijf EVConsult. Het was mijn job om projectontwikkelaars te overtuigen om elektrische laadpalen in te bouwen in de parkeergarages van nieuwe appartementsgebouwen. Ik was en ben geen schepen die vergunningen aflevert. "

Na zijn aanval op het stadsbestuur kreeg Meeuws een WhatsApp-bericht van iemand van Land Invest, waarin die zijn beklag maakte "dat wij toch niet altijd kop van Jut hoeven te zijn". Daarop antwoordde Meeuws: "het valt je hopelijk op dat ik niet spreek over jullie projecten."

PvdA-lijsttrekker Peter Mertens  leidt uit dat WhatsApp-bericht af dat Meeuws Land Invest beschermt en buiten schot zet. "Onzin", reageert Meeuws, "Ik heb in mijn opiniestuk in De Morgen niet gesproken over Land Invest-projecten, omdat voor die projecten nog niet eens bouwvergunningen zijn afgeleverd. Ik had het over een project in Hoboken en dat bij muziekcentrum Trix, waar de bouwvergunningen wel zijn afgeleverd en waar de voorwaarden zijn afgekocht bij het stadsbestuur."

Meest gelezen