AFP or licensors

De herfst is stilaan voorbij: winterse buien op komst

We starten deze week in het centrum van het land met regen, maar in de Ardennen kunnen de buien al een winters karakter hebben. Ook morgen vallen er in het zuiden van het land winterse buien, en her en der ook korrelhagel. Dat meldt het KMI.

Vandaag trekken er vanuit het westen verschillende regenzones over ons land.  Op de Ardense hoogvlakten kan die regen voorafgegaan door wat sneeuw. Na de middag wordt het droger maar een bui blijft mogelijk. Het wordt stilaan zachter, maar er waait wel een matig tot vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tot 60 km/u, en tot 70 km/u aan de kust.

Vanavond en vannacht sleept er nog een regenzone over de zuidoostelijke helft van het land. Over het noordwestelijke deel wordt het wisselvallig met buien. Later op de nacht verlaat de regenzone ons land naar het zuidoosten en wordt het overal droger met opklaringen. De minima zakken richting vriespunt op de Ardense hoogten en naar 5 graden aan zee.

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af. Er vallen een paar buien die in de Ardennen winters kunnen zijn. Hier en daar kan er korrelhagel vallen. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het centrum.

Later deze week verwacht het KMI aanhoudend wisselvallig weer. Droge perioden met opklaringen wisselen af met enkele buien. In de Ardennen zullen het meestal sneeuwbuien zijn. Elders kan de neerslag af en toe ook winters worden. De maxima schommelen woensdag nog tussen 2 en 7 graden, maar dalen in de loop van de week naar waarden onder de vijf graden, met ook lichte nachtvorst.

Meest gelezen