Drievoudige kindermoord Lennik: "Ik kan niet anders dan maximumstraf vragen als je gruwelijke feiten bekijkt"

Op het proces rond de drievoudige kindermoord in Lennik heeft het parket de maximumstraf van 30 jaar cel geëist tegen de 38-jarige moeder die drie van haar kinderen om het leven zou hebben gebracht. "Ik kan niet anders dan de maximumstraf vragen als je naar de gruwelijke feiten kijkt", sprak openbaar aanklager Estelle Arpigny vanmorgen tijdens haar vordering. 

Bijna drie jaar geleden, op 11 februari 2015, brak er in een woning in Lennik brand uit. Ter plaatse trof de brandweer de lichamen van de drie jongste kinderen aan. Enkel de oudste dochter van het gezin kon aan het drama ontkomen: zij zat op school. Meteen werd er in de richting van de moeder gekeken: zij zou de brand aangestoken hebben om haar partner te treffen. Uit de autopsie bleek dat de kinderen waren gestorven door rookvergiftiging en nog leefden op het moment dat de brand gesticht werd. 

"Kinderen stierven een langzame dood"

Volgens het parket is het overduidelijk: de dood van de drie kinderen was geen ongeluk, zoals de 38-jarige moeder beweert. "In hun maag is lorazepam teruggevonden. Ze hadden een of meerdere tabletten op, die waren opgelost in hun drankje. Ze heeft haar kinderen versuft zodat ze hen in het bijgebouw kon leggen, dat ze vervolgens in brand heeft gestoken."

"De meisjes van 2, 4 en 6 jaar oud zijn een langzame dood gestorven. Ze stierven door rookvergiftiging, maar uit de verslagen blijkt dat het een hele tijd moet hebben geduurd vooraleer ze stikten. Ze hadden geen vluchtweg en liepen tweede- en derdegraads brandwonden op. Ze zaten samen op een matras en het oudste meisje heeft haar jongere zusjes nog proberen te beschermen tegen de vlammen en de rook."

Parket: "Ik kan niet anders dan de maximumstraf vragen als je naar de gruwelijke feiten kijkt"

Het parket eist dan ook een celstraf van 30 jaar tegen de moeder. "Ik kan niet anders dan de maximumstraf vragen als je naar de gruwelijke feiten kijkt", sprak openbaar aanklager Estelle Arpigny vanmorgen tijdens haar vordering. Er kunnen ook geen verzachtende omstandigheden zijn, benadrukte ze, aangezien de moeder geen enkel schuldinzicht of berouw toont en de kinderen een gruwelijke dood stierven. "Het was een laffe daad om haar partner te raken. Ze heeft zelf verklaard dat ze leeft bij het credo "oog om oog, tand om tand" en dat heeft ze hier toegepast. Ze heeft haar kinderen, die ze moet beschermen, om het leven gebracht. Ze is een manipulator die haar kinderen koelbloedig heeft vermoord."

Ze heeft zelf verklaard dat ze leeft bij het credo "oog om oog, tand om tand" en dat heeft ze hier toegepast.

Parket

Meest gelezen