Videospeler inladen...

Speelgoedredders maken meer dan 7.000 kinderen blij

Tussen 6 en 27 november liep de actie "Speelgoedredders". Kinderen konden hun speelgoed dat ze niet meer gebruiken, binnen brengen in een Dreamlandwinkel en het redden van een saai leven op zolder. Het binnengebrachte speelgoed  zal verdeeld worden onder een 25-tal armoede-organisaties.

De winkelketen krijgt regelmatig vragen van armoede-organisaties en ocmw's om speelgoed  uit over stock van de winkels ter beschikking te stellen.  Daarom organiseert Dreamland al voor het zesde jaar op rij deze actie.  "We merken dat er veel nood aan is", zegt Stefan Fieremans, woordvoerder van Dreamland. "We kijken er wel op toe dat het speelgoed nog in goede staat is. Een pop met maar één arm of een boek waar bladzijden zijn uitgescheurd, aanvaarden we niet."

Tijdens de actie konden klanten hun oud speelgoed  in grote boxen inleveren in zo'n 44 winkels in België. Vanaf maandag worden die boxen vol speelgoed centraal verzameld.  "Hier in het magazijn zijn een viertal mensen nu voltijds bezig zijn met het sorteren van het speelgoed", zegt Ellen Neyens, coördinator van de speelgoedreddersactie.. Er wordt nog eens goed gekeken of het speelgoed in goede staat is en dan wordt het per soort gesorteerd. Boekjes en puzzles worden ook per taal apart gelegd, zodat de kinderen die ze krijgen, ze zeker kunnen lezen.

"Daarna verdelen we het gesorteerde speelgoed onder een  25-tal goede doelen in heel België. ", vertelt Neyens. "We zorgen ervoor dat de organisaties zoveel mogelijk die dingen krijgen die ze goed kunnen gebruiken." Onder andere vzw Kansarmen in Vlaanderen,  Kras vzw en het OCMW van Liedekerke kunnen op die manier meer dan 7.000 kinderen een fijn cadeau geven. "We zorgen er voor dat alles de komende dagen bij de goede doelen geleverd wordt, zodat het er klaar staat voor de komst van de Sint", besluit de coördinator.

Meest gelezen