Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Maduro stelt generaal aan hoofd van oliebedrijf PDVSA

Te midden van het lopende onderzoek wegens corruptie tegen het staatsoliebedrijf PDVSA, heeft de Venezolaanse president Nicolas Maduro de generaal Manuel Quevedo tot nieuwe voorzitter van de oliemaatschappij benoemd. Hij krijgt van Maduro de opdracht het bedrijf te zuiveren, luidt het. 

Quevedo wordt ook de nieuwe minister van Olie en Mijnbouw. Het Venezolaanse gerecht heeft al meerdere maanden een onderzoek lopen wegens corruptie bij PDVSA. Tientallen verdachten werden in de zaak al opgepakt, onder meer zes directeurs van de Amerikaanse dochteronderneming Citgo. Ze worden verdacht van verduistering.

Volgens de oppositie gaat het echter om een politiek onderzoek, om de macht op het oliebedrijf nog te kunnen vergroten. In Venezuela komt 95 procent van de buitenlandse inkomsten uit olie. De daling van de olieprijzen leidde in het land tot een zware economische crisis.     

Maduro maakte ook nog andere benoemingen bekend. Zo wordt kapitein Jose Gregorio Vielma de nieuwe minister van Buitenlandse Handel, mag Ildemaro Villarroel op de post van Huistvesting rekenen en wordt majoor-generaal Carlos Osorio de nieuwe transportminister.

Meest gelezen