Videospeler inladen...

La Rocca heeft plannen om te sluiten: "De tijd van elk weekend een vast feestje, is voorbij"

De megadancing La Rocca in Lier heeft plannen om te sluiten. Dat schrijven de kranten van Mediahuis. "Het is tijd voor een nieuw concept", laat uitbater Wim Van Ouytsel weten. "De tijd dat iedereen elk weekend naar een vast feestje in een bepaalde discotheek ging, is nu eenmaal voorbij."

La Rocca is een gevestigde waarde in discotheekland. De club bestaat sinds 1988 en scheerde hoge toppen in de jaren 90 toen discotheken hip en trendy waren. De tijden - en jongeren - veranderen echter. Eén voor één sluiten megadancings, zoals de Zillion in Antwerpen en Sotto's in Zottegem. La Rocca broedt alvast op een nieuw concept.

"Jongeren sparen om naar één groot evenement met een bepaalde dj te gaan. Ze gaan bewuster en gerichter uit", legt Van Ouytsel uit in onder meer Gazet van Antwerpen.  Ook blijkt de afstand tegenwoordig belangrijk. "Jongeren beginnen een feestje vaak thuis, en zakken dan af naar een locatie op maximaal dertig kilometer van hun huis, zodat de taxi betaalbaar wordt."

Meest gelezen