Videospeler inladen...

Prins Harry en Meghan Markle: "Ja, het was een blind date, maar we zijn een fantastisch team"

In hun eerste tv-interview hebben de Britse prins Harry (33) en zijn verloofde Meghan Markle (36) openhartig over hun relatie gepraat en enkele misverstanden de wereld proberen uit te helpen.  Het koppel geeft toe dat er een blind date was geregeld door een gemeenschappelijke vriendin, maar dat ze de langeafstandsrelatie "hebben laten werken". Voor Meghan zelf was het -ondanks de aandacht die ze als actrice gewoon is- toch hard wennen. "We zijn een fantastisch team. Ze zal ongelofelijk goed zijn in haar rol", zegt Harry vastbesloten.

Alsof ze nooit iets anders gedaan heeft, zo heeft Meghan Markle haar interview voor de Britse televisie gegeven. Natuurlijk heeft ze ervaring met journalisten als actrice, maar ze palmde de kijker toch maar in. Meghan kwam opvallend vaak aan het woord, Harry liet haar rustig doen. De prins had er duidelijk vertrouwen in.

Hoe hij haar ten huwelijk vroeg? "Tijdens een etentje bij hem thuis mét kip op tafel. Hij ging op één knie en het was romantisch." Hoe ze elkaar ontmoet hebben? "Via een gemeenschappelijke vriendin die een blind date had opgezet. In juli 2016 was de liefde er." En nee, hij had nog nooit van haar, de actrice Meghan Markle, gehoord. Laat staan dat hij haar gezien had in de advocatenserie "Suits". Al na twee afspraakjes gingen ze trouwens op reis, richting Botswana (Afrika), want hun drukke agenda liet amper iets toe.

AP

Over de media en het einde van haar carrière

Meghan benadrukt dat het niet makkelijk was met haar werkschema. "Het was van het vliegtuig naar de set en terug", beschrijft ze eerlijk. "We lieten de relatie werken en nu zitten we hier", vult Harry aan. Toch was de mediastorm niet te overzien. "Het klinkt naïef, maar ik was er niet mee vertrouwd. Ik stond nooit op dát niveau in de tabloids." Het koppel ging dan ook niet gek vaak uit en hield het bij afspraakjes veilig thuis, in Toronto en in Londen.

Ik geef niets op, dit is een nieuw hoofdstuk

De prins zegt dat hij Meghan had gewaarschuwd, maar dat je je toch onmogelijk kan voorbereiden. "We zijn snel verliefd geworden, alles viel op zijn plooi. We vormen een fantastisch team en ze zal ongelofelijk goed zijn in haar rol", aldus Harry. Meghan geeft dus haar carrière als actrice in Hollywood op. Het woord "opgeven" hoort ze echter niet graag. "Ik geef niets op, het is een nieuw hoofdstuk. Vergeet niet dat ik dit (acteren in "Suits", nvdr.) al 7 jaar doe. Nu is het tijd om als een team te werken", verdedigt Meghan zich.   

De Queen al verschillende keren ontmoet

Voor Harry is familie belangrijk en het lijkt te klikken met iedereen. "Ze heeft kennis gemaakt met de hoofdrolspelers", verwoordt Harry het. Meghan ontmoette de Queen, Harry's grootmoeder, al verschillende keren en Meghan noemt haar gewoonweg een "ongelofelijke vrouw". De honden van de Queen blaffen al hun hele leven op Harry, maar bij Meghan liggen ze gewoon rustig aan haar voeten. Opmerkelijk, liet de prins subtiel vallen. Ook de steun die schoonvader Charles en schoonzus Kate Middleton Meghan geven wordt erg geapprecieerd.

Kinderen? Stap voor stap

Kinderen? Die komen er vast en zeker. "Die zijn er nu nog niet", grapt Harry evenwel, die daarmee meteen de geruchten over een mogelijke zwangerschap de kiem in smoort. "Stap voor stap", luidt het.

Ook Harry's moeder, de iconische Diana, zou het goed kunnen vinden hebben met Meghan. "Ze zou dolenthousiast geweest zijn. Ze zou over the moon geweest zijn. Ik mis haar op zulke belangrijke dagen", geeft Harry toe. Hij heeft dan ook bewust enkele edelstenen uit haar collectie in de  verlovingsring laten verwerken. "Zijn ontwerp voor de ring is prachtig", bevestigde Meghan liefdevol.

Bekijk hier het interview:

Videospeler inladen...

Meest gelezen