Videospeler inladen...

Kroontje van Miss Universe is voor Zuid-Afrikaanse Demi-Leigh Nel-Peters

De Zuid-Afrikaanse Nel-Peters heeft Miss Universe gewonnen. Het was van 1978 geleden dat een Zuid-Afrikaanse miss deze titel mee naar huis kon nemen. 

De 22 jarige Demi-Leigh Nel-Peters is een studente bedrijfskunde. Ze versloeg in de finale van de Miss Universe-verkiezing in Las Vegas 91 medekandidaten. Ze volgt de Franse Iris Mittenaere op, die vorig jaar werd gekroond in Manilla. Nel-Peters kreeg haar indrukwekkende kroon uit handen van haar voorgangster. De tweede plaats is voor de Colombiaanse Laura Gonzalez. Davina Bennett uit Jamaica vervolledigt het podium.

Voor België is het sinds 1931 geleden dat we de prijs konden wegkapen. Die eer viel te beurt aan Netta Duchâteau, een Belgische actrice uit Namen. Duchâteau werd bekend omdat ze haar gezicht leende aan een reclamecampagne voor het sigarettenmerk Belga.

Meest gelezen