Peeters: "Consument moet correcte info krijgen, maar nog belangrijker is de aanpassing van de testmethodes"  

Minister van Economie Peeters (CD&V) pleit voor meer transparantie, zodat gebruikers weten wat het realistische rijbereik van hun elektrische wagen is. "Het is nog afwachten tot de betere testmethode algemeen wordt toegepast." 

Uit een onderzoek van onder meer Test-Aankoop blijkt dat elektrische wagens tot 40 procent minder rijbereik hebben dan door de constructeurs beweerd wordt.  Een probleem dat we ook kennen bij de gewone wagens, zegt Peeters, verwijzend naar het Dieselgate-schandaal. "De cijfers komen van officiële testmethodes maar die zijn kunstmatig en geven geen realistisch beeld."

Peeters hamert erop dat de consument correcte informatie moet krijgen. "Als dat niet zo is, is er een probleem. Maar nog belangrijker is dat de testmethodes aangepast worden. Er zijn afspraken gemaakt om nieuwe modellen vanaf volgend jaar te onderwerpen aan meer realistische tests. We moeten absoluut zeker zijn dat dat ook voor elektrische wagens zal gelden. We zullen dat samen met de organisaties bekijken." 

 

Meest gelezen