Videospeler inladen...

Prins Harry stelt zijn verloofde Meghan Markle kort voor, samengevat: "Smile and wave"

In de White Garden én onder luid gejuich en applaus heeft de Britse prins Harry zijn kersverse verloofde Meghan Markle voorgesteld. Ze poseerden voor de talrijk opgekomen fotografen in de White Garden en dat gebeurde uitermate snel. Het was gewoon lachen en zwaaien, om het kort samen te vatten. Het koppel oogde een tikkeltje zenuwachtig.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De verloving werd vanmorgen bekendgemaakt via sociale media en zoals dat dan hoort, moet de Britse royal later zijn aanstaande voorstellen aan pers en publiek.

Harry en Meghan kozen deze namiddag voor de White Garden in Kensington Palace waar ze voortaan ook samen zullen wonen. Symbolischer kon de plek haast niet zijn, want de White Garden is er speciaal ter nagedachtenis van prinses Diana, de moeder van Harry die exact twintig jaar geleden verongelukte. (lees voort onder video)

Videospeler inladen...

Het fotomoment werd een vluggertje: Harry - in blauw maatpak - liep hand in hand met zijn verloofde, die een trendy witte jas droeg. Het koppel oogde zenuwachtig en wilde niet meteen een duidelijk antwoord formuleren op de vraag waar Harry Meghan ten huwelijk vroeg. Het was een "romantisch aanzoek". De pers moest ook aandringen om de verlovingsring beter te kunnen zien. Harry wilde wél kwijt dat hij meteen wist dat zij "de ware" was. Meghan nam terloops de prins stevig vast rond zijn middel, en zwaaide en glimlachte. Daarna keerde het koppel rustig terug.

De verlovingsring ontwierp Harry zelf

De verlovingsring is een eigen ontwerp van de prins met twee diamanten uit de collectie van wijlen Diana en een edelsteen uit Botswana, het land waar het koppel in augustus op vakantie was en de tweede thuis van Harry met zijn liefdadigheidsorganisatie Sentebale.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen