Nicolas Maeterlinck

Conflictvrije kruispunten: Bezorgde Ouders verzamelen ruim 8.000 handtekeningen

De werkgroep Bezorgde Ouders heeft op enkele weken tijd meer dan 8.000 handtekeningen verzameld voor meer conflictvrije kruispunten in Vlaanderen. Ze willen dat de zwakke weggebruikers genoeg tijd krijgen om veilig over te steken. De handtekeningen zijn vanavond overhandigd aan Antwerpse schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). De petitie werd opgestart na enkele dodelijke ongevallen met fietsers in Antwerpen. 

De werkgroep Bezorgde Ouders kreeg de nadrukkelijke steun van heel wat onafhankelijke partners; de koepel Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de Gezinsbond, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Chiro, KSA, KLJ, de Fietsersbond, enz... Ook de Belgische Unie van Transporteurs (UPTR) en de Vlaamse Automobilisten Bond (VAB) vraagt om NU werk te maken van conflictvrije kruispunten. Al deze verenigingen vertegenwoordigen samen meer dan 2 miljoen leden.

De werkgroep wil zoveel mogelijk conflictvrije kruispunten in Vlaanderen, zodat de zwakke weggebruikers genoeg tijd krijgen om veilig over te steken. 

Belangstelling van BV's

Om de overhandiging van de handtekeningen extra aandacht te geven, werd de werkgroep Bezorgde Ouders uitgebreid met enkele Bekende Bezorgde Ouders. Onder andere Pieter Embrechts, Michael Pas, Peter van den Begin, Marie Vinck en Esmée Bos ondersteunen de actie. 

"Er is een groot probleem", zegt actrice Tiny Bertels. "Er zijn nog teveel kruispunten met conflicten, waarbij het groen is voor de auto's, terwijl ook de voetgangers of de fietsers mogen oversteken, waardoor er elke dag levensgevaarlijke toestanden gebeuren."

Peter van den Begin woont zelf in de stad Antwerpen en fietst regelmatig met z'n 2 jonge dochters naar school. "Het is niet altijd evident als fietser, dus ik denk dat het meer dan ooit tijd is om er werk van te maken", zegt Van den Begin.

Meest gelezen