Trein rijdt in op spoorwegarbeiders in Henegouwen: 2 doden en 2 zwaargewonden

In de Henegouwse gemeente Morlanwelz zijn twee spoorwegarbeiders om het leven gekomen toen ze werden gegrepen door een trein. Twee anderen raakten zwaargewond, zo is bevestigd op een persconferentie. Daarnaast vielen er ook vijf lichtgewonden op een passagierstrein. Het is voorlopig nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. 

Vanochtend werd in Morlanwelz een auto gegrepen door een trein. Niemand raakte gewond, maar zowel de auto als de trein vlogen in brand. 

In de loop van de avond moest de uitgebrande trein worden weggehaald. Daarvoor kwam er een andere trein ter plaatse. "Door een nog onduidelijke oorzaak zijn de twee treinen van elkaar losgekoppeld", zegt Sophie Dutordoir, de CEO van spoorwegmaatschappij NMBS, aan VRT NWS. 

Passagierstrein

De trein is over een afstand van verschillende kilometers een helling afgereden en reed uiteindelijk ook in op enkele arbeiders van spoorwegbeheerder Infrabel die de herstellingen aan het uitvoeren waren. Twee arbeiders zijn daarbij om het leven gekomen. Twee anderen raakten zwaargewond. 

"We hebben meteen geprobeerd om de stroom van de trein af te breken", zegt Dutordoir. "Dat is ook gelukt, maar toch is de trein nog kunnen inrijden op de achterkant van een passagierstrein die klaarstond om te vertrekken." Vijf reizigers raakten lichtgewond. 

Onderzoek

Het is momenteel nog niet duidelijk hoe het ongeval kon gebeuren. "Dat wordt nu onderzocht", is zowel bij de NMBS als bij Infrabel te horen. 

Het treinverkeer is al een hele dag onderbroken tussen Bergen en Charleroi en dat zal ook in de ochtend het geval zijn. De NMBS heeft vervangbussen ingelegd. 

Meest gelezen