Verdachte van aanslag op Joods museum wellicht naar hof van assisen 

De Franse terrorist Mehdi Nemmouche, de hoofdverdachte van de aanslag op het Joods museum van Brussel, moet waarschijnlijk voor het hof van assisen verschijnen. Zowel het federaal parket, als de burgerlijke partijen en de verdediging willen dat Nemmouche voor assisen komt. De aanslag op het Joods museum vond plaats op 24 mei 2014, vier mensen kwamen om het leven. 

Op 24 mei 2014 werd een aanslag gepleegd op het Joods Museum van Brussel. In totaal kwamen vier mensen om. Een week na de aanslag, op 30 mei, werd in Marseille de eerste verdachte Mehdi Nemmouche opgepakt. Hij was onder meer in het bezit van wapens die sterk leken op de wapens die gebruikt waren bij de aanslag, munitie en een vlag van terreurgroep IS.
Volgens speurders was hij dan ook de man die de dodelijke schoten haf afgevuurd.

In de loop van het onderzoek werden in Frankrijk nog twee andere verdachten opgepakt, Nacer Bendrer en Mounir Atallah.

Intussen heeft het federaal parket een eindvordering klaar. Zij wil, net als de burgerlijke partijen en de verdediging, dat Nemmouche voor het hof van assisen komt.  Nemmouche zit in de gevangenis van Leuze-en-Hainaut, in Henegouwen. Zijn advocaat beweerde onlangs nog dat de man te ziek is om zijn proces bij te wonen. 

Meest gelezen