Videospeler inladen...

Zwangere Guy over Brusselse rellen: "Elke keer paar individuen die alles verkloten voor deze mooie stad"

De rellen in Brussel worden telkens weer veroorzaakt door "een paar individuen die alles verkloten voor deze mooie stad". Dat zegt Gorik van Oudheusden, beter bekend als rapper Zwangere Guy, in "De afspraak". "Ik begrijp van waar de frustratie komt, maar ik keur het niet goed."

Het centrum van Brussel is in drie weken tijd even vaak opgeschrikt door rellen. "Het is jammer dat het weer een paar individuen zijn die miljoenen Brusselaars een vuile naam geven", zegt Gorik van Oudheusden, die naast rapper ook jeugdhuiswerker is in Brussel. 

Over de rellen van afgelopen weekend wil de rapper zich niet uitspreken, maar de rellen aan het Muntplein heeft hij zelf meegemaakt. "Ik stond er middenin", zo zegt hij. "Dat was wat crapuul bij elkaar. Zij hitsen elkaar op om amok te maken in de stad."

Ikzelf had ook geen tuin en tussen vier muren word je gewoon zot. Wat doe je dan? Je gaat de straat op.

"Ik begrijp waar de frustratie vandaan komt, maar ik keur niet goed wat ze doen. En ik denk dat hun grotere broers of zussen dat ook niet doen", zegt Van Oudheusden. "Er is gewoon te weinig ruimte in Brussel. De weinige voetbal- en basketbalpleinen die er zijn, breken ze af. Ikzelf had ook geen tuin en tussen vier muren word je gewoon zot. Wat doe je dan? Je gaat de straat op. Ik denk dat ze hier fun uithalen."

Volgens de rapper ligt veel van de verantwoordelijkheid bij de ouders. "We hebben het hier niet over de mensen die een goede opvoeding hebben gehad. Ik hoop dat er snel wordt gehandeld."

We hebben het hier niet over de mensen die een goede opvoeding hebben gehad. 

Schrik dat er de komende weken nog rellen zullen volgen heeft Van Oudheusden niet. "Vraag me niet waarom, maar ik denk niet dat het nu nog zal gebeuren. Ik ben positief. Maar nog een groter probleem is dat jongeren geen voorbeeldfunctie hebben. Niemand weet nog op wie ze moeten stemmen en volgend jaar zijn het al verkiezingen."

Meest gelezen