Harold Versteeg

Zware brand in leegstaand ziekenhuis Oostende  

Langs de Nieuwpoortsesteenweg in Oostende is omstreeks 22 uur een zware brand uitgebroken in de vroegere Sint-Jozefkliniek. Bij aankomst van de brandweer sloeg het vuur al in verschillende richtingen uit het gebouw. 

 De zware brand zorgde voor een enorme rookontwikkeling die tot ver te zien was. Het duurde een hele tijd voor de brandweer de uitslaande vlammen onder controle had. Daarna moest nog een hele tijd nageblust worden.

De schade is op het eerste zich enorm aangezien de vlammen zich door het hele gebouw verspreidden. Het pand, dat op een enorme site staat van 18.000 vierkante meter, staat al jarenlang leeg en ruimt plaats voor ondermeer een woonzorgproject en extra woningen. Ook de administratieve diensten van het CM zouden op termijn naar daar verhuizen.

Volgens buurtbewoners werd het gebouw sinds de leegstand vaak ingepalmd door daklozen. De exacte oorzaak van het vuur moet nog verder onderzocht worden. Er zouden geen slachtoffers gevallen zijn.

Meest gelezen