Jay-Z, Kendrick Lamar en Bruno Mars favorieten voor de Grammy Awards

Met 8 nominaties is rapper Jay-Z favoriet voor de Grammy Awards, op de hielen gezeten door Kendrick Lamar met 7 nominaties. Bruno Mars heeft er 6 waarvan 3 in de 4 belangrijkste categorieën, zo blijkt uit de lijst van de Recording Academy.

Zelden in de geschiedenis van de prijzenregen van de Amerikaanse muziekindustrie is rap zo prominent aanwezig in de nominaties van de volgende editie van de Grammy Awards.

Voor Sean Carter, zoals Jay-Z bij de burgerlijke stand bekend is, is het een nieuwe erkenning. Hij kreeg al 21 Grammy's. Zijn jongste, dertiende, album "4:44" scoorde opnieuw, zowel bij de critici als bij het publiek.

In de categorie "album van het jaar" moet hij opboksen tegen "Awaken, my love!" von Gambino (alias Donald Glover), Lamars "Damn", "Melodrama" van de Nieuw-Zeelandse Lorde en "24K magic" van singer-songwriter Bruno Mars.

De hit "Despacito" van Luis Fonsi en Daddy Yankee uit Puerto Rico met een gastrol van Justin Bieber presteerde het als eerste niet in het Engels gezongen liedje erin een nominatie in de categorie song van het jaar en opname van het jaar in de wacht te slepen.

Mogelijk beent Jay-Z Beyoncé bij die al 22 keer een grammy kreeg. Absolute koploper met 31 stuks is de Hongaarse dirigent Georg Solti. De uitreiking van de Grammy Awards vindt op 28 januari in Madison Square Garden in New York plaats.

Meest gelezen