Videospeler inladen...

De Wever voor gemeenteraad: "Ik wil praten over inhoud"

"Waar ik al heel lang op hoop, is een gesprek over de inhoud", zegt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) voor aanvang van de gemeenteraad waar het dossier rond de bouwplannen van Land Invest op de Slachthuissite op het programma staat.

"Op de inhoud staan wij sterk", zegt De Wever in "Terzake". "Onze projecten worden kwalitatief doorgelicht door de stadsbouwmeester, er zijn toparchitecten bij betrokken, ons vastgoedbedrijf wordt door een consultancybedrijf nagekeken. Dat is zo zuiver als pompwater."

"Als men alstublieft wil stoppen met verdachtmakingen, dan zullen we allemaal veel gelukkiger worden," zegt De Wever. "Dit is een van de smerigste politieke spelletjes die ik ooit heb meegemaakt en ik kan u niet verhullen dat wie de put voor de ene heeft gegraven er zelf is ingevallen. Boontje komt altijd om zijn loontje."

"Wat overblijft is een belabberd beeld, maar ik ben daar niet voor verantwoordelijk. Ik ben niet diegene die andere mensen verdacht maakt en beschuldigt van vanalles en nog wat zonder een snipper van bewijs", stelt De Wever. "Ik wil over de inhoud debateren, mijn stadsontwikkelingsbeleid verdedigen. Ik wil betaalbare woningen voor alle Antwerpenaren bouwen, kwalitatieve omgevingen, stadskankers opruimen en ik werk samen met de privé, iedereen mag dat weten, ik heb daar nooit een geheim van gemaakt en ik heb niks te verbergen" besluit De Wever.

Meest gelezen