2017 Getty Images

Democratische oppositieleiders boycotten vergadering met president Trump

De twee leiders van de Democratische minderheidsfractie in het Amerikaanse Congres hebben aangekondigd dat zij niet naar een vergadering in het Witte Huis met de Republikeinse president Donald Trump omtrent de begroting en andere belangrijke binnenlandse thema's gaan. Zij antwoorden daarmee op een presidentiële tweet die insinueerde dat er geen enkel compromis mogelijk is.

Trump had de Democraten via Twitter aangewreven dat zij voorstanders waren van een ongecontroleerde stroom illegale immigranten. "Ik kan geen overeenstemming ontwaren", voegde de bewoner van het Witte Huis daaraan toe.

"Gegeven dat de president niet denkt dat er een akkoord mogelijk is tussen de Democraten en het Witte Huis, denken wij dat het te verkiezen is in de plaats daarvan te blijven onderhandelen met onze Republikeinse collega's in het Congres", zo stond in een communiqué van Nancy Pelosi en Chuck Schumer, respectievelijk leider van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat.

In plaats van een "showvergadering" zonder uitzicht op resultaat zijn de leiders van de Republikeinse meerderheid, Paul Ryan in het Huis en Mitch McConnell in de Senaat, al om een gesprek gevraagd. Ook bij een deel van zijn eigen Grand Old Party geraakt Trump meer en meer geïsoleerd.
   

Meest gelezen