Andreas Hollstein (archieffoto)
Twitter/@Hollstein63

Duitse burgemeester neergestoken in kebabzaak in "politiek geïnspireerde aanval"

Andreas Hollstein, de conservatieve burgemeester van de West-Duitse gemeente Altena, is gisteravond neergestoken in een kebabzaak. Volgens de minister-president van de staat Noordrein-Westfalen, Armin Laschet, gaat het om een politiek geïnspireerde aanval.

Hollstein kreeg een messteek in de hals, maar mocht gisteravond het ziekenhuis al weer verlaten. De dader, die dronken was, vroeg Hollstein of hij de burgemeester was en stak hem toen neer. 

De dader, die gearresteerd werd door de politie, maakte herhaaldelijk opmerkingen over het vluchtelingenbeleid. Het zou een 56-jarige man zijn. Altena staat erom bekend dat het meer vluchtelingen opneemt dan de nationale quota vereisen. Hollstein is lid van de CDU van bondskanselier Angela Merkel.

"Het gerecht gaat ervan uit dat de aanval politiek geïnspireerd is", zegt Armin Laschet. "Dit geweld in onze staat tegen verkozenen, tegen burgemeesters, die zich inspannen voor het welzijn van hun gemeenten, is misselijkmakend."

Meest gelezen