archieffoto
PA Wire/PA Images

Meldingen over fel wit licht aan de hemel: "Mogelijk grote vallende ster"  

Deze morgen meldden een aantal luisteraars van Stubru een wit licht in de hemel. Volgens weerman Frank Deboosere zou het een grote vallende ster kunnen zijn.

Het was heel opvallend: een helder wit licht in de hemel. Dat was toch wat verschillende mensen vanmorgen meldden, onder meer aan StuBru. Volgens een luisteraar was het de grootste vallende ster die hij ooit heeft gezien.  

Heldere hemel maakt het zichtbaar

"Ik heb het helaas zelf niet gezien en heb zelf ook geen meldingen gehad", zegt Frank Deboosere. Volgens hem zou het een grote vallende ster kunnen zijn. "Wij spreken dan van een vuurbol. Een steentje van een paar centimeter groot, die bij het binnenkomen van onze atmosfeer heel wat licht veroorzaakt", aldus Frank.

Heeft u de vuurbol zelf gezien: laat het ons weten op wetenschap@vrtnws.be

Meest gelezen