NMBS werkt alternatieve dienstregeling uit tussen Bergen en Charleroi

Na het dodelijk treinongeval maandagavond in Morlanwelz zullen dinsdag geen treinen rijden tussen Bergen en Charleroi. Daarom heeft de NMBS een alternatieve dienstregeling uitgewerkt.  

Die is tot nader order van kracht, zo meldt woordvoerder Thierry Ney, die reizigers vraagt om de verschillende communicatiekanalen van de NMBS op te volgen. Wie van Bergen naar Charleroi wil pendelen, spoort dinsdag het best via Brussel. Voor alle tussenliggende stations legt de NMBS een busdienst in. Daarnaast worden ook meerdere lijnen ingekort of aangepast. Zo rijden de IC-treinen vanuit Luik, die normaal tot Bergen rijden, niet verder dan Charleroi. De lijn Rijsel-Doornik-Bergen-Namen wordt dan weer ingekort tot Bergen. De IC Turnhout-Binche rijdt niet verder dan La Louvière-Centrum, van waaruit dan weer pendelbussen worden ingelegd naar Binche. De NMBS raadt reizigers, die vanuit Bergen of Doornik naar Luik of Namen willen sporen, ook aan om via Brussel te reizen.

Meest gelezen