Videospeler inladen...

Plooien gladgestreken tussen Wouter Van Besien en Tom Meeuws

In Antwerpen hebben de kopstukken van de lijst Samen, Wouter Van Besien (Groen), en Tom Meeuws (SP.A) de plooien gladgestreken die ontstaan waren door de contacten van Meeuws met de bouwpromotor Erik Van der Paal van Land Invest. In een mededeling laten ze weten dat ze een "noodzakelijk" gesprek gehad hebben en dat de gezamenlijke lijst Samen niet in het gedrang komt.  

Wouter Van Besien (Groen): "Het is een noodzakelijk maar goed gesprek geweest. De conclusie is dat Tom (Meeuws, nvdr) stopt met zijn consultancyopdrachten en dat dus die gesprekken (met vastgoedontwikkelaars, nvdr) er niet meer zullen zijn.”

Zowel Groen als SP.A hebben in de voorbije dagen fel uitgehaald naar de banden van het Antwerps stadsbestuur met bouwpromotoren en meer in het bijzonder met Land Invest. Dat dossier wordt vanavond op de gemeenteraad besproken.

Maar nadat gebleken was dat Meeuws zelf als consultant contacten had met Van der Paal, stond de samenwerking tussen de SP.A en Groen onder druk. Van Besien kondigde aan dat hij met Meeuws een gesprek wou waarin die tekst en uitleg zou geven over die contacten omdat integriteit door Samen als cruciaal wordt gezien.  

Dat gesprek is er vandaag geweest en na afloop hebben de twee partijen een mededeling verspreid waarin wordt aangekondigd dat Meeuws zijn activiteiten als consultant zal stoppen en dat de beide partijen tegen het bouwprojcet van Land Invest op het oude slachthuisterrein zijn.

"Het ziet er dus naar uit dat de plooien zijn gladgestreken tussen de twee partners van de gemeenschappelijke lijst", zegt politiek journalist Bart Verhulst. "Ik vermoed dat de reden waarom het zo lang geduurd heeft eer we iets wisten over de afloop van het gesprek, toch wel was dat Groen spijkerharde garanties wou van SP.A en dat de socialisten ook wel wat mochten zweten vooraleer men weer kon overgaan tot de orde van de dag."

Meest gelezen