Nicolas Maeterlinck

Prijzenoorlog bij Colruyt: verschillende producten niet meer beschikbaar

Verschillende producten van het voedingsbedrijf PepsiCo zijn niet meer te vinden in de winkelrekken van Colruyt.  Dat meldt De Tijd. Reden is de prijzenoorlog tussen de supermarktketen en zijn leverancier PepsiCo.

Wie graag Lay's chips eet, heeft het ongetwijfeld al gemerkt. Verschillende smaken van het bekende chipsmerk zijn niet meer te vinden in de winkelrekken bij Colruyt of bij de afhaaldienst Collect & Go. Maar ook producten als havermout van het merk Quaker en bepaalde fruitsappen van Tropicana zijn niet meer beschikbaar.  

Dat die producten niet meer te koop zijn komt door de moeilijke onderhandelingen tussen Colruyt en het voedingsbedrijf PepsiCo dat producten als Lay's, Quaker en Tropicana levert. Colruyt, de supermarkt die  de laagste prijs als handelsmerk heeft, vraagt aan zijn leveranciers zoals PepsiCo lagere prijzen om concurrentieel te blijven met andere supermarkten als bijvoorbeeld Delhaize.  

"Het klopt dat er momenteel onderhandelingen zijn tussen Colruyt en PepsiCo en dat die niet zo constructief verlopen", bevestigt Hanne Poppe, woordvoerster bij Colruyt Group. "Maar uit respect voor onze gesprekspartner geven we momenteel niet meer details vrij." Wanneer alle producten opnieuw beschikbaar zullen zijn in de winkels is niet bekend.

Meest gelezen