Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Prins Harry en Meghan Markle trouwen in mei in Windsor Castle

Het huwelijk van prins Harry en Meghan Markle zal in mei 2018 in de St. George's Chapel van Windsor Castle plaatsvinden. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt.

"Het huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid prins Henry van Wales en juffrouw Meghan Markle zal in mei 2018 in de St. George's Chapel van Windsor Castle plaatsvinden." Met die boodschap heeft Kensington Palace om 16.30 uur onze tijd iets meer details over het prinselijke huwelijk prijsgegeven.

In een beweging meldt de officiële verblijfplaats van prins Harry dat zijn grootmoeder koningin Elizabeth II haar zegen heeft gegeven om het huwelijk op die plek te laten plaatsvinden. "De koninklijke familie zal zelf voor het huwelijk betalen", klinkt het nog.

Om met Harry te kunnen trouwen, zal Markle zich tot de anglicaanse kerk bekeren, zegt Kensington Palace in een andere mededeling. Door haar huwelijk ruilt de actrice voorts haar Amerikaanse nationaliteit in voor de Britse.

Charles en Camilla

Windsor Castle is een van de residenties van het Britse hof en ligt ten westen van Londen. Harry is niet de eerste Britse royal die deze plek en St. George's Chapel in het bijzonder voor zijn huwelijk uitkiest. In 2008 gaf zijn neef Peter Phillips er zijn ja-woord aan Autumn Kelly. In 1999 deed zijn oom prins Edward er hetzelfde met Sophie Rhys-Jones. Tot slot was St. George's Chapel ook het decor voor een speciale viering voor het huwelijk van zijn vader kroonprins Charles en Camilla Parker in 2005.

In de marge laat Kensington Palace nog weten dat prins Harry en Markle komende vrijdag hun eerste officiële taak samen afleggen. Ze brengen een bezoek aan een liefdadigheidsevenement van het Terrence Higgins Trust in Nottingham ter gelegenheid van Wereldaidsdag.

Meest gelezen