BELGA/WAEM

Verdachte gearresteerd die vermoedelijk aanslag plande met oudejaar in Melbourne

Een Australiër van twintig, een vermoedelijke aanhanger van IS, is gearresteerd omdat hij ervan verdacht wordt een terreuraanslag gepland te hebben met oudejaar in Melbourne.  

De politie arresteerde de man maandag tijdens een antiterreuroperatie in Werribee, een buitenwijk van Melbourne. Volgens de politie wou de man met een automatisch vuurwapen schieten op een mensenmassa op Federation Square, een toeristische trekpleister in het centrum van de stad. Op het moment van zijn arrestatie zou de man het wapen nog niet gekocht hebben. De onbekende moslim was geboren in Australië, als kind van Somaliërs. Hij was niet gelinkt aan een moskee. Sinds vorig jaar werd hij gevolgd als "verdachte met hoog risico". De man zou online een al-Qaida-handleiding binnengehaald hebben met instructies om een terroristische aanslag te plegen en een wapen te gebruiken. Volgens de politie zal hij dinsdag beschuldigd worden van terroristische feiten en riskeert hij daarvoor een levenslange gevangenisstraf.

Meest gelezen