Xavier Taveirne in "De slimste mens": "Mijn mama heeft een supportersbus ingelegd"

Xavier Taveirne heeft zijn intrede in "De slimste mens ter wereld" op Vier gedaan. De presentator van "De zevende dag" op Eén nam het op tegen actrice Barbara Sarafian en Kamerlid Kristof Calvo (Groen).

Hij kwam, hij zag en hij overwon: Xavier Taveirne heeft zich bij zijn eerste deelname aan "De slimste mens" meteen tot "Slimste mens" gekroond. Met 518 seconden had hij een straatlengte voorsprong op Calvo (347 seconden) en Sarafian (253 seconden).

Vooraf deed Taveirne een kleine bekentenis. "Veel mensen denken dat ik "Slimste mens" zal worden omdat ik journalist ben, maar ik heb een kleine concentratiestoornis. Mijn vrienden noemen het "het eekhoornsyndroom"."

In het publiek zaten vanavond veel supporters uit West-Vlaanderen, de provincie waar Taveirne opgroeide. "Mijn mama heeft een bus voor 40 mensen ingelegd", zei hij. Ze heeft ook broodjes gesmeerd en drank meegenomen."

In de finale wist Sarafian Calvo te verslaan met een vraag over "Monty python". Morgen nemen zij en Taveirne het op tegen zeilster Evi Van Acker.

Meest gelezen